Nytt webbaserat mediepedagogiskt material för åk 1-6

FILMKAMRATEN BESÖKER KLASSRUMMEN

www.filmkamraten.fi

Vi har glädjen att informera er om ett alldeles nytt mediepedagogiskt material som riktar sig till årskurserna 1 till 6 med svenska som undervisningsspråk. Materialet som är webbaserat heter FILMKAMRATEN och finns på adressen www.filmkamraten.fi.

Filmkamraten är ett unikt material som är skapat och verkställt av Finlandssvenskt filmcentrum och Walhalla med stöd av Undervisnings- och kulturministeriet. Det är gratis att använda.

Också kommuner och andra kulturarrangörer får använda sig av materialet. Genom att kombinera filmvisning med Filmkamratens material, skapar man en filmpedagogisk helhet som lärarna gärna deltar i med sina elever. Håll detta i minnet då ni planerar programutbud för årskurs 1 till 6.

Filmkamraten erbjuder i detta skede material till följande filmer: Tsatsiki, morsan och polisen, LasseMajas detektivbyrå – von Broms hemlighet, Iris, Isdraken, SOS – Svartskär och Sune i Grekland – All inclusive. Dessa filmer kan beställas för visning på biograf eller i andra lämpliga utrymmen, antingen via oss eller respektive distributör.

Materialet är indelat i tre steg som gäller val av film, filmvisning och bearbetning av filmupplevelsen.

Ta gärna kontakt med oss om ni vill ordna visningar av någon av filmerna som det finns material till! Vi hjälper gärna till och erbjuder som sagt er det pedagogiska materialet alldeles kostnadsfritt.

Bekanta er med filmerna och materialet på www.filmkamraten.fi.